"Precis som andra flugbindare, så har jag upplevt glädjen och tillfredsställelsen i att fiska med egna flugor, men jag har också upplevt frustrationen över torrflugor som slits ut alltför snabbt och vägrar att flyta. För att inte nämna alla flugor och nymfer som i mina ögon har blivit helt perfekta – bara för att nobbas av de kräsna öringarna i mitt hemmavatten Säveån.

Detta var något som allvarligt började irritera mig och höll mig vaken på nätterna. Fanns det verkligen inget sätt att skapa torrflugor och nymfer som faktiskt såg ut och uppförde sig som riktiga insekter och som tålde att fiskas med?

Till slut hade jag kommit på en metod för att skapa sådana fiskeflugor. Jag kallar metoden för J:sonSystem.

Genom att använda mitt system, så kommer du att kunna binda torrflugor som lämnar perfekta avtryck på vattenytan och som är i det närmaste osänkbara. Nymferna du binder med J:sonSystem får en naturtrogen silhuett, är mjuka och uppfattas som riktiga insekter i vattnet. Flugor som skapas med J:sonSystem kommer att hålla för det som är själva poängen med flugor, att fiska och fånga fisk med.

Jag hoppas att du blir nöjd och att mitt system kommer att ge dig samma upplevelser som det givit mig – stimulerande och avkopplande stunder vid flugbindarstädet, många spännande fiskeupplevelser och massor av härliga minnen från några av världens mest fantastiska platser och miljöer!"

/Claes Johansson


Vad är J:sonSystem?J:sonSystem är en kombination av verktyg och material som gör det möjligt att binda olika typer av realistiska fiskeflugor i storlekar från 6 till 40 mm. Varje komponent finns i olika former, mönster och storlekar för att ge dig full frihet att skapa flugor som liknar de insekter som finns i just dina fiskevatten.

J:son realistiska vingbrännare är tillverkade av rostfritt stål och finns i sju utföranden i olika storlekar, allt som allt 35 stycken. Varje vingbrännare har ett matchande förtryckt ark vingmaterial eller vinganlag. Dessa levereras tillsammans med ett neutralt ark (clear), vilket kan användas som det är eller färgas efter eget tycke.

Dessutom erbjuder vi färgat vingmaterial utan mönster i färgerna olive, sulphur, tan och dun. Alla vingmaterial är garanterat giftfria och ofarliga att använda vid bränning.

J:son realistiska nymfben och nymfryggar ger en naturtrogen silhuett. Du har 18 modeller att välja mellan, alla tillverkade i giftfri silikon.

Genom att binda flugan på en J:son kroppsbindarnål, så blir det enklare att skapa realistiska, förlängda insektskroppar jämfört med att binda på krok. Kroppsbindarnålarna är tillverkade i rostfritt stål och finns i fyra storlekar.

Samtliga verktyg och material i J:sonSystem är utvecklade, formgivna och tillverkade i Sverige.

För detaljerade beskrivningar om hur du använder J:sonSystem, se en J:son video och ladda ned en bindinstruktion.

 

Newsletter

A short sentence describing what someone will receive by subscribing